Skip links

Belvárosi séta és virtuális kalandozás a magyar irodalomban

A Magyar Posta fontosnak tartja íróink, költőin emlékének ápolását. A különböző évfordulókon gyakran jelennek meg bélyegeken a magyar irodalom nagyjai. Egy távolságban és időben rövid séta keretén belül megtekintjük néhány, bélyegen is ábrázolt író-költő budapesti szobrát. A séta után pedig egy vetített képes előadásra kerül sor, ahol bemutatjuk kedves vendégeinknek, hogyan is látják ill. láttatják a bélyegtervezők a betűk, szavak mestereit.

Programra jelentkező kedves vállalkozó kedvű vendégeinkkel a Bélyegmúzeumban találkozunk és innét indulunk belvárosi sétánkra. Először a Liszt Ferenc téren József Attila szobrát nézzük meg. Majd átsétálunk a Nagymező utcába és a Radnóti Színház előtt felkeressük a névadó szobrát. Következő állomásunk ismét a Liszt Ferenc tér lesz, ahol Ady Endre szobrával találkozunk. Az Andrássy úton átvágva pedig a róla elnevezett téren a „nagy magyar mesemondó” Jókai Mór szobrát szemléljük meg közelebbről.

Innét egy hosszabb séta után érünk el a Kodály köröndre, ahol négy szobrot is láthatunk. A történelmünkben jelentős szerepet játszó katonák közül azonban számunkra most csak egy, az irodalom területén is jeleskedő Balassi Bálint érdekes. A hírnevét nem csak „szablyája élével” szerző végvári katona emlékművének megtekintése után visszaindulunk a múzeumba.

Itt, egy kis szusszanás után lehet megtekinteni a már említett vetítéssel egybekötött előadást.

Dátum

nov 04 2017

Időpont

10:30 - 13:00

Reader Interactions

Bélyegmúzeum